LiMen hallitus

LiMe r.y. hallitus 2022

 

Puheenjohtaja: Paulina Salminen

 

Varapuheenjohtaja: Eeva-Liisa Sävelä 

Olen jo yli viisikymppinen gastrokirurgi. Vuodesta 2002 olen ollut Porissa keskussairaalassa erikoislääkärinä ja viimeiset vuodet osastonylilääkärinä. LIMEn hallituksessa olen neljättä kautta ja nyt kivunnut jo varapuheenjohtajaksi.
Minua on aina kiinnostanut painonhallinta ja siihen liittyvä mystiikka ruuan ja liikunnan välillä. Niinpä pidän luonnollisena jatkumona osallistumista lihavuuskirurgiaan. On ollut hieno huomata kuinka rohkeita ja motivoituneita potilaat ovat. Ja mikä upeinta, monella alkaa aivan uudenlainen aktiivinen elämä!
 

Rahastonhoitaja: Pipsa Peromaa-Haavisto

Olen ollut LIMEn toiminnassa alusta asti jo vanhan FOTEGin aikoihin. Välillä huilasin pari kautta, mutta nyt taas mukana LIMEn rahastonhoitajana. Työskentelen Tays Hatanpäällä, jonne PSHP:n lihavuuskirurgia on keskitetty. Meillä leikataan lihavuuskirurgiaa yhtenä päivänä viikossa. Muuten teen perus-GE-kirurgiaa pääasiassa laparoskooppisesti. Lihavuuspotilaat ovat lähellä sydäntäni. Eniten minua kiinnostaa leikkauksiin liittyvät pitkäaikaisongelmat ja mahdollinen painonnousu leikkauksen jälkeen. Perheeseeni kuuluu mies ja poika, joka juuri aloitti koulun. Harrastuksista rakkaimmat ovat mökkeily ja tennis. Kesällä golffataan koko perheen voimin.

 

Sihteeri: Risto Juusela

Olen kolmannella kaudella LIME ry:n hallituksessa. Syntyisin olen Helsingistä mutta sittemmin vaasalaistunut keski-iässä. Olen vastannut Vaasan sairaanhoitopiirin bariatrisesta kirurgiasta vuodesta 2018 toistaiseksi ainoana sairaalassa lihavuuskirurgiaa tekevänä. Muuten teen kaikkea keskussairaalatasoista gastrokirurgiaa – lihavuusleikkauksia tehdään meillä pääsääntöisesti yhtenä päivänä viikossa. Lihavuuskirurgiset potilaat ovat yksi ylivoimaisesti palkitsevimmista hoidettavista varmaan koko lääketieteen saralla ja se erityisesti tässä hommassa motivoi. Perheeseeni kuuluu vaimon lisäksi 3 lasta, joista ensimmäinen juuri aloitti yläkoulun ja kaksi nuorempaa ovat alakoulussa. Vapaa-ajallani pyrin paitsi sivistämään itseäni muilla tieteenaloilla kuin lääketieteellä, pitämään kunnostani huolta, jotta vanhanakin jaksaisin omin avuin vielä tuolilta nousta.

 

Jäsen: Sanna Meriläinen

 

Jäsen: Anne Penttilä

Olen toista kautta mukana LIME ry:n hallituksessa. Työskentelen lihavuuskirurgina HUS:ssa Jorvin sairaalassa. Lihavuuskirurgiassa kiinnostaa tällä hetkellä erityisesti potilaiden pitkäaikaistulokset ja hoidon kehittäminen. Vapaa-aika kuluu 7- ja 4-vuotiaiden lasten kanssa. 

 

Jäsen: Heidi Immonen

Olen toista kautta mukana LIME ry:n hallituksessa. Työskentelen endokrinologina TYKS:ssä. Diabeteksen ja muiden endokrinologisten sairauksien hoidon lisäksi työhöni kuuluu vaikean lihavuuden hoito ja lihavuusleikkauspotilaiden alkuarvioita sekä leikkauksen jälkeinen seuranta. Olen työskennellyt lihavuusleikkausten parissa vuodesta 2009 lähtien, välissä tosin kaksi äitiyslomaa. Väitöskirjani lihavuuskirurgian vaikutuksista maksan aineenvaihduntaan valmistui vuonna 2019 ja olen sen jälkeen jatkanut tutkimustyötä lihavuuteen liittyen. Vapaa-aika kuluu monipuolisesti liikkuen, kulttuuria harrastaen ja lasten kanssa puuhaten.

 

Varajäsen: Heli Helminen

Olen LIME:n hallituksen varajäsen toista kautta.
Etelä-Pohjanmaan keskussairaalassa aloitettiin lihavuusleikkaukset 2011. Olen ollut mukana alusta lähtien. Tällä hetkellä meitä lihavuuskirurgiaa tekeviä on kolme. Leikkaamme 1-2 päivänä viikossa poislukien loma-ajat.
Teen muutakin ylä-GI kirurgiaa, kolonkirurgiaa, kilpirauhas- ja lisäkilpirauhaskirurgiaa,  ercp:tä.  Päivystäessä on hoidettava mitä milloinkin.
Lapset ovat jo isoja, joten vapaa-aikaa voi tuhlata kuntourheillen, lenkkeilyä, suunnistusta, maastopyöräilyä, hiihtoa, tennistä. Ja viikonloput mökillä. Joskus teatteria ja konsertteja.

 

Varajäsen: Kirsi Virtanen

 

Varajäsen: Mervi Javanainen

Rahastonhoitaja Pipsa Peromaa-Haavisto
Jäsen Sanna Meriläinen
Jäsen Anne Penttilä