LiMen hallitus

KAUSI 2024

 

* Puheenjohtaja: Paulina Salminen, TYKS

 

* Varapuheenjohtaja: Eeva-Liisa Sävelä, Satasairaala

Olen jo yli viisikymppinen gastrokirurgi. Vuodesta 2002 olen ollut Porissa keskussairaalassa erikoislääkärinä ja viimeiset vuodet osastonylilääkärinä. LIMEn hallituksessa olen kivunnut jo varapuheenjohtajaksi.
Minua on aina kiinnostanut painonhallinta ja siihen liittyvä mystiikka ruuan ja liikunnan välillä. Niinpä pidän luonnollisena jatkumona osallistumista lihavuuskirurgiaan. On ollut hieno huomata kuinka rohkeita ja motivoituneita potilaat ovat. Ja mikä upeinta, monella alkaa aivan uudenlainen aktiivinen elämä!
 

*Rahastonhoitaja: Pipsa Peromaa-Haavisto, Tays Hatanpää

Olen ollut LIMEn toiminnassa alusta asti jo vanhan FOTEGin aikoihin. Välillä huilasin pari kautta, mutta nyt taas mukana LIMEn rahastonhoitajana. Työskentelen Tays Hatanpäällä, jonne PSHP:n lihavuuskirurgia on keskitetty. Meillä leikataan lihavuuskirurgiaa yhtenä päivänä viikossa. Muuten teen perus-GE-kirurgiaa pääasiassa laparoskooppisesti. Lihavuuspotilaat ovat lähellä sydäntäni. Eniten minua kiinnostaa leikkauksiin liittyvät pitkäaikaisongelmat ja mahdollinen painonnousu leikkauksen jälkeen. Perheeseeni kuuluu mies ja poika, joka juuri aloitti koulun. Harrastuksista rakkaimmat ovat mökkeily ja tennis. Kesällä golffataan koko perheen voimin.

 

* Sihteeri: Risto Juusela, Vaasan keskussairaala

Syntyisin olen Helsingistä mutta sittemmin vaasalaistunut keski-iässä. Olen vastannut Vaasan sairaanhoitopiirin bariatrisesta kirurgiasta vuodesta 2018 toistaiseksi ainoana sairaalassa lihavuuskirurgiaa tekevänä. Muuten teen kaikkea keskussairaalatasoista gastrokirurgiaa – lihavuusleikkauksia tehdään meillä pääsääntöisesti yhtenä päivänä viikossa. Lihavuuskirurgiset potilaat ovat yksi ylivoimaisesti palkitsevimmista hoidettavista varmaan koko lääketieteen saralla ja se erityisesti tässä hommassa motivoi. Perheeseeni kuuluu vaimon lisäksi 3 lasta, joista ensimmäinen juuri aloitti yläkoulun ja kaksi nuorempaa ovat alakoulussa. Vapaa-ajallani pyrin paitsi sivistämään itseäni muilla tieteenaloilla kuin lääketieteellä, pitämään kunnostani huolta, jotta vanhanakin jaksaisin omin avuin vielä tuolilta nousta.

 

* Anne Penttilä, HUS

Työskentelen lihavuuskirurgina HUS:ssa Jorvin sairaalassa. Lihavuuskirurgiassa kiinnostaa tällä hetkellä erityisesti potilaiden pitkäaikaistulokset ja hoidon kehittäminen. Vapaa-aika kuluu 8- ja 5-vuotiaiden lasten kanssa. 

 

* HUS Heli Helminen, Etelä-Pohjanmaan keskussairaala

Etelä-Pohjanmaan keskussairaalassa aloitettiin lihavuusleikkaukset 2011. Olen ollut mukana alusta lähtien. Tällä hetkellä meitä lihavuuskirurgiaa tekeviä on kolme. Leikkaamme 1-2 päivänä viikossa poislukien loma-ajat.
Teen muutakin ylä-GI kirurgiaa, kolonkirurgiaa, kilpirauhas- ja lisäkilpirauhaskirurgiaa,  ercp:tä.  Päivystäessä on hoidettava mitä milloinkin.
Lapset ovat jo isoja, joten vapaa-aikaa voi tuhlata kuntourheillen, lenkkeilyä, suunnistusta, maastopyöräilyä, hiihtoa, tennistä. Ja viikonloput mökillä. Joskus teatteria ja konsertteja.

 

*Kirsi Virtanen, TYKS

 

VARAJÄSENET: 

 

* Mervi Javanainen, HUS

 

* Olli Helminen, OYS